It Doesn’t Interest Me… I Want To Know (Read / Listen)

hil

(Audio below)

Culled from
THE INVITATION
by Oriah Mountain Dreamer

It doesn’t interest me what you do for a living, I want to know what aches, and if you dare to dream of meeting your heart’s longing….

It doesn’t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dreams, for the adventure of being alive….

It doesn’t interest me what planets are squaring your moon. I want to know if you have touched the center of your own sorrow, if you have been opened by life’s betrayals, or have become shriveled and closed from fear of further pain. I want to know if you can sit with pain, mine or your own, without moving to hide it or fade it or fix it….. I want to know if you can dance with wildness and let the ecstasy fill you to the tips of your fingers and toes without cautioning us to be careful, be realistic, or to remember the limitations of being human….

It doesn’t interest me if the story you are telling me is true. I want to know if you can disappoint another to be true to yourself, if you can bear the accusation of betrayal and not betray your own soul…. I want to know if you can see beauty even on days dark and gloomy I want to know if you can live with failure, yours and mine, and still stand on the edge of a lake and shout to the silver of the full moon….

It doesn’t interest me to know where you live or how much money you have, I want to know if you can get up after a night of grief and despair, weary and bruised to the bone, and still do what needs to be done….

It doesn’t interest me who you think you are or how you came to be there. I want to know what sustains you from the inside when all else falls away. I want to know if you can be alone with yourself, if you truly like the company of yourself in these empty moments. I want to know if you are willing to stand with me in the center of the fire.

wp-1484501591499.jpg

(Dutch Translation)

Het interesseert me niet wat je doet om je geld te verdienen. Ik wil weten wat je beweegt en of je durft te dromen over wat je hart begeert

Het interesseert me niet hoe oud je bent, Ik wil weten welk risico je durft te nemen voor die dwaze verliefdheid, voor je dromen, voor het avontuur van het in leven zijn

Het interesseert me niet welke planeten je universum laten bewegen, Ik wil weten of je het centrum van je eigen zorgen hebt geraakt, of je bent gaan inzien door het verraad van het leven of dat je verschrompeld bent en gesloten door angst voor meer pijn. Ik wil weten of je de pijn kunt verdragen, de mijne de jouwe, zonder het te verbergen of te verzwakken of te herstellen. Ik wil weten of je met wildheid kunt dansen en de extase daarvan voelt van de toppen van je vingers tot je tenen zonder ons te waarschuwen om voorzichtig te zijn, realistisch te zijn of de beperkingen van het mens zijn te herinneren

Het interesseert me niet of het verhaal dat je me verteld de waarheid is, Ik wil weten of je iemand anders kunt teleurstellen om jezelf te zijn, of je de beschuldigingen en het verraad kunt verdragen en niet je eigen ziel te bedriegen Ik wil weten of je de schoonheid kunt zien, zelfs op donkere en sombere dagen. Ik wil weten of je kunt leven met falen, jouw en mijn, en toch aan de rand van het meer staat en schreeuwt naar het zilver van de volle maan

Het interesseert me niet waar je woont of hoeveel geld je hebt, Ik wil weten of je kunt opstaan na een nacht van verdriet en vertwijfeling, moe en gekneusd tot op het bot, en toch doen wat er gedaan moet worden ….

Het interesseert me niet wie je denkt dat je bent of hoe je daar gekomen bent, Ik wil weten wat je overeind houd wanneer alles om je heen wegvalt. Ik wil weten of je alleen kunt zijn met jezelf, of het gezelschap van jezelf je in deze lege momenten je bevalt. Ik wil weten of je bereid bent om in het midden van het vuur te staan zijn met mij.

 

 

hil

By Hilde Jetten (Jan 2017) @oriah Mountain Dreamer – Invitation

Hilde is a regular feature on awefirm.org

 Photos by: ARL  for awefirm.org

Audio Voice- Over: Bolaji Alonge

Awefirm © 2017 . All Rights Reserved.

 

Did you like this article?

Share it on any of the social media channels below.

Your feedback helps us improve.